Dragan Marijanović istupio iz P.E.N. Centra BiH

DRAGAN MARIJANOVIĆ P.E.N. CENTRU BOSNE I HERCEGOVINE

Poštovani,

Bio sam vam napisao podulje pismo, ali ne u dokumentu nego u poruci, pa se to vratilo, očito sam bio koristio  staru adresu a i ono što sam vam poslao, napola je prepolovljeno, ukratko, nije više ni važno.

Ovim vas putom molim da izbrištete moje ime s popisa članova P.E.N: Centra u BiH, s današnjim nadnevkom iz razloga koje više ni samome sebi ne mogu i neću prešutkivati a koji su, evo, zadnjih  dana vidljivi svakomu tko prati ove rasprave a koje su se od najave mise za stradale tijekom blajburških zbivanja pa do današnjeg dana pretvorile u nešto s čim P.E.N. i nema toliko veze, baš kao ni ta misa, a prostor su, uz neke dobronamjerne intelektualce, dijelom  zaposjele i osobe, barem mi se tako čini, željne samopromocije. Možda će sve biti lakše kada se, i ako se, za fašizam i antifašizam nađu neki noviji pojmovi. Ideologiziranje će se dotad očito vrtjeti po starim matricama.

To se više ni čitati ne da. I  P.E.N. mora preuzeti dio odgovornosti sa mučnu situaciju koja je je uslijedila i koja će, nadam se brzo utihnuti. No, javit će se slična sljedeća, pa ćemo valjda opet proživljavati isto.

Ja neću.

Suštinski razlozi koji su me doveli do ove odluke djelomice su objašnjeni u svim obrazloženjima ljudi koji su ovih dana napustili P.E.N. u BiH.

Srdačni pozdravi!

Dragan Marijanović

U Mostaru, 21. svibnja 2020. godine